Ordförande har ordet

Tom Wadegård, 12 aug 2024

Kan sommaren bli bättre? Strålande sol. Lite blåsigt. 8 mål till hemmalaget. Glada tillrop från läktaren. Någon regnskur. Herrlagets omstart i lördags var urladdning och bjöd publiken på målfyrverkeri. Och tre viktiga poäng i tabellen. Damlaget å sin sida inledde andra halvan av säsongen starkt med att lugga serieledaren på poäng. Tack för underhållningen.

Jag som skriver detta inlägg heter Tom Wadegård och jag har ynnesten att verka som ordförande för Sundbybergs IK:s fotbollssektion sedan årsmötet i våras när Morthen Holmberg avgick. Hans engagemang i klubben sträcker sig över många år och olika roller. Personligt engagemang och vilja att hjälpas åt är en grundförutsättning för vår ideella verksamhet. Tack för din insats Morthen.

Tack också till alla er som ger era barn möjligheten att delta i årets fotbollsskola. Det är en perfekt start på fotbollshösten. För syskon, föräldrar och mor/far-föräldrar är tipset att besök Sundbybergs IP på fredag eftermiddag. Det är fri entré till VM-slutspelet!

Samtidigt som vi är väldigt glada att välkomna 250 barn till fotbollsskolan vill vi erbjuda fler barn och ungdomar fotboll. Med stor respekt för övriga trångbodda idrotter i Sundbyberg så har vi, enbart inom SIK Fotboll, en kö på 450 barn som vill aktivera sig och spela fotboll. Den största kön är barn i 10-13-års åldern. Vi kan inte starta upp fler lag för att vi saknar utrymme att träna på. Insikten om vikten av att ge barn en möjlighet till idrott, i stället för passivitet, borde vara självklar. Behovet är här och nu. Inte sen.

Tillsammans engagerar Ursviks IK och Sundbybergs IK Fotbollssektion knappt 3000 aktiva ledare och spelare. Vi är eniga. Vi måste hitta en lösning för mer fotbollsytor.